Een goed product begint met een goede voorbereiding.

Morsink snijdt plaatwerk zelf met nieuw plasma / autogeen systeem


Voor het uitbreiden van bedrijfsactiviteiten zoals het snijden van kop- en voetplaten en het toeleveren van snijwerk bleek de snijtafel van Morsink Constructie niet toereikend. Het nesten van plaatwerk was nagenoeg onmogelijk en het snijsysteem bleek niet productief genoeg. Daarom heeft het staalconstructiebedrijf in Enter een nieuw plasma/autogeen platensnijsysteem gekocht.

Veel plaatsnijwerk werd tot voor kort uitbesteed, maar door de aanschaf van het nieuwe snijsysteem, waarmee zowel plasma als autogeen gesneden kan worden, houdt Morsink Constructie deze productie nu in eigen beheer. Platen tot een dikte van 60 mm worden door middel van plasma gesneden en voor diktes tot 200 mm wordt autogene snijtechniek gebruikt.
Morsink Constructie richt zich nu ook op het toeleveren van snijwerk voor verschillende bedrijfstakken.

Algemeen directeur Erik Morsink: “We zijn erg tevreden over het nieuwe snijsysteem. De eenvoudige bediening en het nestingprogramma maken de machine zeer effectief. De ‘True Hole’ technologie biedt veel voordelen tijdens het plasmasnijden omdat daardoor de kwaliteit van de gaten erg goed is. Als we alle gaten zouden moeten boren, zou de kiloprijs omhoog schieten. Veel kop- en voetplaten voor de staalconstructies konden we al niet meer produceren op het pons-/knipsysteem vanwege de dikte van de platen. Een oplossing bleek het plasmasnijsysteem.”

Compleet snijsysteem
Om een zo hoog mogelijke productiviteit te verkrijgen is gekozen voor een snijtafel met een werklengte van 6 meter en een werkbreedte van 2 meter met integrale afzuiging. Op deze manier kunnen aan de ene kant platen van 3 meter be- en ontladen worden, terwijl platen aan de andere kant van de tafel gesneden worden. Het afzuigen van gassen gebeurt op de plek waar gesneden wordt en de automatische hoogteregeling houdt een constante afstand aan tussen de toortspunt en de plaat gedurende het snijproces. Voor het markeren van onderdeelnummers kan door middel van de automatische gasconsole snel geschakeld worden tussen snij- en markeerbewerkingen. Doordat de machine urenlang manloos kan produceren is de productiecapaciteit flink verhoogd.

De keuze voor de aanschaf van het VCS Thermo snijsysteem was snel gemaakt, mede door eerdere investeringen in bewerkingssystemen van de Rijssense machinebouwer Voortman in 2007, 2009 en 2010. “De zware bouw, hoge kwaliteit en efficiëntie van de systemen, alsook de no-nonsense mentaliteit van Voortman zijn voor ons doorslaggevend geweest.”

Benieuwd wat Morsink Constructie voor u en uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Erik Morsink
Vonderweg 12
7468 DC Enter
0547 – 38 3803
E.Morsink@morsinkconstructie.nl